Bun (re)venit!

Views: 4

Stimate vizitator,

avem speranța că noul nostru site (și implicit reorientarea activității către ceea ce e generic numit e-learning) va putea aduce o minimă contribuție la problema îmbunătățirii nivelului de cunoaștere de care dispune fiecare dintre noi.

Actuala și agresiva campanie a oricăreia din rețele sociale ce ne îndeamnă cu glasuri de sirenă să-i devenim membri, practic nu are decât un scop: de a ne capta atenția și de a ne ține cât mai mult timp acolo, în acea bulă. Concurența dintre ele are la bază doar un singur lucru: captarea timpului nostru și a atenției nostre.

Desigur că majoritatea oamenilor se lasă seduși de noile facilități de pseudo-„socializarea” clamată și trâmbițată de media socială. Desigur că e tentant și facil să crezi că schimbând mesaje, multe din ele inutile, ai o viață „socială”. De multe ori e doar risipă a timpului personal, și prinși în acest vârtej, după ani de zile unii vor conștientiza că și-au risipit timp prețios pe care-l puteau investi în altceva. Acel altceva, mult mai util, precum ceea ce noi vom numi CUNOAȘTERE, asimilarea de noi cunoștințe ce ne pot fi utile nu doar în activitatea profesională, ci (mai ales) în înțelegerea mersului lumii, evitând astfel să devenim simpli cobai ai manipulărilor de tot felul la care suntem tot mai mult expuși.

Noua realitate a sistemelor educaționale oficiale afectate de pandemia Covid-19 a trimis tot mai mulți tineri către online. E de presupus că fenomenul va continua. Din păcate, sistemul de învățământ românesc a rămas mult în urma tehnologiei. Nu vom insista pe această temă, ea va continua să țină capul de afiș al știrilor.

Noi ne propunem un lucru (relativ) simplu: crearea unei platforme online pe care să facilităm întâlnirea dintre cei ce pot oferi CUNOAȘTERE cu cei ce doresc s-o obțină. Indiferent de domeniile de interes (desigur cu excepția celor ilegale!) sperăm să creăm o echipă de mentori care să-și elaboreze aici cursuri, urmând ca, funcție de interesul pe care l-ar genera subiectul abordat, să apară și discipolii doritori de a afla ce și cum despre subiectul respectiv.

Practic, vrem să devenim parte a soluțiilor de învățare online din mediul românesc. Credem în existența oamenilor de calitate ce – prin natura profesiei, sau pe baza unor hobby-uri foarte personale –, stăpânesc bine un subiect sau un domeniu al cunoașterii. Credem că printre aceștia există și cei dispuși să nu țină doar pentru ei cunoașterea pe care o dețin, dorind să o facă publică. Pe aceștia îi invităm să se alăture echipei noastre în calitate de mentori:

Pe de altă parte, excluzându-i pe risipitorii de timp, consumatorii de media sociale, credem de asemenea în existența celor interesați de cunoaștere, a celor care vor fi numiți pe această platformă discipoli, cei ce vor să se înscrie la cursurile oferite pe platforma noastră:

Încercăm să menținem o interfață simplă pentru întreaga noastră platformă de e-learning. Desigur că suntem deschiși oricăror sugestii de îmbunătățire, iar în măsura în care vom considera utile propunerile, le vom lua în considerare pentru viitoare revizii.

Nu putem decât să-i îndemnăm pe vizitatorii site-ului să intre în comunitatea noastră, fie ca mentori, fie ca discipoli, fie – de ce nu – să fie atât mentori, cât și discipoli ai altor mentori. Cunoașterea este deasupra noastră, a tuturor…

De la început, îndemnăm eventualii mentori să ofere cât mai multă informație cu caracter gratuit! Dar, conștienți de faptul că scrierea unui curs presupune un volum mai mare sau mai mic de muncă, este alegerea respectivului mentor să-și stabilească prețul la care oferă cursul. Vom prezenta mai multe detalii despre posibila colaborare dintre eventualii mentori și platforma noastră în alte articole pe acest blog.

Lasă un comentariu

 
Scroll to Top