Ca de obicei, începutu-i mai greu…

Ca de obicei, începutu-i mai greu…

Cuprins

Views: 3

Ca de obicei, începutu-i mai greu…

Trei lucruri

„Le numesc: «Regulile după care să îți ghidezi viața». Mai întâi, vorbește despre pasiunile tale; acest lucru oferă energie ție și celorlalți. Apoi, ascultă; oamenii au experiențe și cunoștințe care te vor ajuta. În final, notează-ți. Punerea ideii tale pe hârtie o face mai reală și le îngăduie oamenilor să descopere cum te pot ajuta.”

::Romanus Wolter::

Câteva sfaturi

Pune-ți ideile la lucru

Probabil că ai o idee care așteaptă. Ea e acolo dimineața, la trezire și seara, la culcare. E ca un prieten neastâmpărat. Ia o bucată de hârtie și noteaz-o. Astfel, ideea ta prinde viață, e vie…

Transformă-te în mentor

După ce te-ai înscris pe platforma noastră, ca mentor, alocă o parte din timp în care singurul lucru ce-l faci e să transformi ideea într-un curs. Să nu te distragă nimic în perioada asta, e un timp al tău, special. Chiar și doar câteva ore pe săptămână înseamnă mult…

Fă o listă

Odată ce te-ai decis pe subiect, fă o listă cu structura cursului pe care-l vei scrie. Într-un articol viitor, noi îți vom detalia modul în care se poate redacta un curs pe această platformă. Și oricum, îți vom fi alături, discutând, de la om la om, detaliile.

Respectă-ți cuvântul

Cuvântul dat față de tine însuți (și față de alții) ar trebui respectat, pentru propria reputație. Dacă spui că vei face ceva, fă-o! Dacă nu poți, nu promite!

Creează-ți un spațiu de lucru

Pregătește-ți un spațiu de lucru (cât mai) confortabil, unde îți poți petrece timpul lucrând. În cazul mentoratului pe platforma noastră, ar trebui să fie suficient un computer conectat la Internet. Și un scaun comod.

Ai încredere în tine

Fii convins că vei face alegerile potrivite pentru a-ți transforma pasiunile în realitate. De fapt, propria convingere va influența realitatea. Propria-ți idee și energie îi va atrage pe alții.

Mintea deschisă

Ai încredere în propriile instincte. E momentul potrivit analizei. Fă o cercetare a pieței și vezi dacă ideea ta corespunde cu ceea ce oamenii caută… Apoi fă o cercetare pe Internet și vezi cum stau lucrurile în privința a ceea ce ți-ai propus.

Îndeplinește sarcinile asumate

Începând chiar de mâine, rezolvă:

  • mai întâi sarcinile grele și iritante → asta îți va elibera mintea și timpul pentru a face alte lucruri;
  • pe măsură ce progresezi, taie-le de pe listă pe cele îndeplinite;
  • sărbătorește cu „felicitări” mentale victoriile de etapă;
  • nu te descuraja, chiar dacă pare dificil.

Nu amâna!

Începe azi. Nu e „nevoie” de nimic, cu excepția „spațiului de lucru” și a propriei imaginații. Nu-ți trebuie un „specialist” sau 10.000 de euro pentru a începe. Dacă aștepți „să fii pregătit, ideea ta nu se va manifesta. Resursele de care ai nevoie vor apărea pe măsură ce avansezi…

Lasă un comentariu

 
Scroll to Top