Despre datorie și circumstanțe

Ciudat cum funcționează asta

Acest articol e numărul 147 din totalul de 244 articole ale seriei Stoicism zilnic

Views: 3

25 noiembrie

„În ceea ce mă privește, aș alege să fiu bolnav decât să trăiesc în lux, pentru că a fi bolnav dăunează doar corpului, în timp ce luxul distruge atât trupul, cât și sufletul, provocând slăbiciune și incapacitate în trup și lipsă de control și lașitate în suflet. În plus, luxul generează nedreptate, deoarece generează și lăcomie.”

~ Musonius Rufus – Lecturi, 20.95.14-17

Poveștile despre câștigătorii la loterie au tendința de a împărtăși o lecție: a intra dintr-o dată în mulți bani este un blestem, nu o binecuvântare. La doar câțiva ani după ce primesc cecul mare, mulți câștigători la loterie sunt de fapt într-o stare financiară mai proastă. Și-au pierdut prieteni, au divorțat. Întreaga lor viață a fost transformată într-un coșmar ca urmare a norocului lor obscen.

Este ca acel vers al Metallica (potrivit dintr-o melodie numită „No Leaf Clover”): „Apoi se întâmplă că lumina liniștitoare de la capătul tunelului tău / Este doar un tren de marfă care vine peste tine.

Și totuși, cel mai frecvent răspuns din partea unui supraviețuitor de cancer, persoana care a trecut prin lucrul de care ne temem și ne înspăimântăm cu toții? „A fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată.

E amuzant cum funcționează asta, nu-i așa?

Deplasare prin serie<< Antrenează-te pentru a lăsa ceea ce nu-i al tăuAltarul fără diferențe >>

Lasă un comentariu

 
Scroll to Top