De ce LMS (Learning Management System)?

Views: 44

Au fost câteva motive ce au determinat crearea acestui spațiu virtual bazat pe o soluție LMS (Learning Management System). Așa cum definește Wikipedia, „un sistem de management al învățării (LMS) este o aplicație software pentru administrarea, documentarea, urmărirea, raportarea, automatizarea și furnizarea de cursuri educaționale, programe de formare sau programe de învățare și dezvoltare”.

Declanșatorul deciziei de a crea acest website a venit totuși după vizionarea câtorva webinarii susținute de Doru Pelivan și Pera Novacovici (marketer-ul și psihologul), în cadrul campaniei lor de promovare a unei noi ediții a cursului „Hobby 2 Profit” (pentru detalii, iată, le fac și eu reclamă aici, a se vedea edukiwi.ro)… Contrar propriei opinii de până atunci, cei doi susțin că, în România, piața cursurilor online este aproape lipsită de concurență, având un potențial de creștere uriaș. E drept că cei doi vorbesc foarte mult despre așa-numitele „cursuri experiențiale”, în opoziție cu cele pur „informative”. Diferența conceptuală dintre cele două merită un articol dedicat…

Dar dincolo de corectitudinea acestei estimări, dincolo de calcule financiare, la bază stă ideea de a face ceva care să-i ajute pe oameni. Iar metoda/modelul prezentat de cei doi în cadrul cursului Hobby 2 Profit pare că are sens, logică, și din câte afirmă ei, rezultate…

Sintetizând modelul „Hobby 2 Profit”, vorbim practic de o întreagă filozofie de abordare a lucrurilor, în cinci etape:

  1. Pregătirea
  2. Construirea audienței
  3. Încălzirea audienței
  4. Crearea cursului
  5. Lansarea cursului

Și pentru a fi conectați la energia lui Doru & Pera, iată înregistrarea primei sesiuni a prezentării lor:

Toate cele spuse mai sus se adresează în special celor care și-ar dori să împărtășească și altora din cunoștințele proprii. Pentru a face asta pe site-ul nostru, deveniți mentori! Modelul prezentat de Doru & Pera chiar poate servi ca model. Sigur că vorbind de un model, acesta poate fi ajustat. Cineva din echipă, deși recunoaște logica celor cinci etape, consideră că, fiind vorba de un curs destul de tehnic, etapa creării lui nu poate fi lăsată pentru perioada desfășurării efective a cursului, fiind necesară crearea lui detaliată în avans… Dar, sigur, asta nu ciobește cu nimic calitatea modelului!

Lasă un comentariu

 
Scroll to Top