Test

Din 2020 spre 2021

Hits: 31

2021 🕛 Un an determinant

Având în vedere lansarea ei pe final de an 2020, pare rezonabil să acordăm platformei noastre, DD LMS, șansa întregului an 2021 de a-și atinge obiectivul: crearea unei comunități funcționale de mentori și discipoli, bazată pe încredere reciprocă.

Platforma noastră e de fapt o schiță a libertății, un cadru pe care-l oferim oricui o caută. Fie că vorbim despre evadarea din cotidianul banal sau dintr-o slujbă neplăcută, Deep Design LMS poate fi (și) pentru tine.

Hai să-l contrazicem pe Marx, cel ce afirma:

Prinde-i unui om un pește și i-l vei putea vinde. Învață-l cum să pescuiască și vei pierde o oportunitatea extraordinară de afacere.

Povestea e despre un principiu al drumului către libertate prin intermediul unei micro-afaceri ce poate avea ca fundament o abilitate, sau o pasiune, un hobby. De ce s-ar recomanda așa ceva? Pentru că e greu să pornești o afacere, fără a fi sigur că marea ta idee va mișca consumatorii. Bașca faptul că o afacere, mai ales dacă vrei să creezi un produs, presupune capital. Cel mai ușor, e să afli ce-și doresc oamenii și apoi să descoperi modul în care poți livra acel ceva.

Ei bine, dacă vrei să-ncerci, o nouă carieră, aceea de mentor, dacă ai ceva de spus oamenilor și poți să-i ajuți cumva, aici, pe platforma noastră îți facilităm încercarea. Barierele de natură tehnologică le putem depăși împreună. Nu trebuie să-ți bați capul cu probleme administrative. Te poți concentra doar pe modalitatea în care vrei să oferi oamenilor ceva util. De fapt, să le oferi valoare! Conceptul „valoare” e folosit adesea fără explicații, adesea nu-i mai căutăm sensul profund. Ce e „valoarea”? Am găsit undeva definiția de bază a acestei noțiuni:

Valoarea este ceva dezirabil și de merit, creat prin schimb sau efort.

În actualul nostru context, valoarea înseamnă a-i ajuta pe oameni! Poți fi pe drumul cel bun dacă îți dai silința să-ți oferi ajutorul celorlalți. Iar dacă asta poate însemna și pentru tine o micro-afacere, de ce nu? Ca bonus, trebuie să înțelegem că libertatea și valoarea sunt direct proporționale, deoarece poți ajunge la libertate oferindu-le valoare celorlalți.

Mențiune:
Mai mult decât orice altceva, valoarea e în strânsă legătură cu nevoile emoționale. De aceea, în loc să vorbim despre caracteristicile unui produs sau serviciu, e preferabil să vorbim despre beneficiile lui pentru consumatori. Explicația e relativ simplă, dar adesea ignorată: în vreme ce o caracteristică e descriptivă, un beneficiu e emoțional.

Poate că insistăm prea mult pentru a obține aderența unor viitori mentori la platforma noastră. Dar, fără ei nu au cum să apară cursuri online, iar fără cursuri online nu au cum să apară discipoli! Și fără aceste trei elemente, platforma aceasta, așa cum a fost gândită nu-și justifică existența. Și-atunci, se va impune un plan B…

Așadar, viitor mentor, de ce n-ai declara anul 2021 ca fiind anul încercării? Primul lucru de făcut este înscrierea ca mentor pe platforma noastră:

Apoi, pașii ar fi cam aceștia:

  1. Pe baza propriilor tale pasiuni/abilități, creează un chestionar și întreabă-i pe oameni ce și-ar dori să-nvețe de la tine.
  2. Între timp, postează pe secțiunea noastră de blog cât mai mult, astfel încât oamenii să înceapă să te cunoască și să stabiliți o legătură bazată pe încredere.
  3. După ce-ai aflat ce caută oamenii, creează un curs online care să răspundă nevoilor acestora.
  4. Creează o ofertă (poate îl oferi gratis, sau poate stabilești un preț) pentru cursul tău și fă-i reclamă pe rețelele de socializare.
  5. Când ai convins discipolii (indiferent câți) să te urmeze în călătoria numită parcurgerea cursului online, e momentul lansării primei ediții a cursului.
  6. După terminarea primei călătorii, învață din toți pașii parcurși câte ceva și repetă procesul, sau doar pașii 2÷5 dacă te-ai decis să lansezi o nouă ediție (îmbunătățită) a aceluiași curs.

E ultima zi a anului! E momentul să spunem că vă dorim tuturor multă sănătate în noul an,  vă dorim rezistență în fața provocărilor ce vor veni și numai bine! S-aveți grijă de cei dragi! Și nu numai…

Lasă un comentariu