Despre datorie și circumstanțe

E doar un număr

Acest articol e numărul 165 din totalul de 244 articole ale seriei Stoicism zilnic

Visits: 2

13 decembrie

„Te superi cumva că ai doar atâtea litre, şi nu trei sute? De asemenea, <te superi> că trebuie să trăieşti până la atâţia ani, şi nu mai mult? Căci, după cum eşti mulţumit de cantitatea de substanţă fixată pentru tine, tot aşa <trebuie să fii mulţumit> şi de timpul ce ţi s-a dat.”

~ Marcus Aurelius – Meditații, 6.49 : : : : : : : : : : : :

Se spune că vârsta este doar un număr, dar pentru unii oameni este unul foarte important – altfel, femeile nu ar minți că sunt mai tinere, iar tinerii ambițioși nu ar minți că sunt mai în vârstă. Oamenii bogați și cei care nu au sănătate cheltuiesc miliarde de dolari într-un efort de a muta data de expirare de la aproximativ șaptezeci și opt de ani la, speră, pentru totdeauna.

Numărul de ani pe care reușim să-i gestionăm nu contează, ci doar din ce sunt compuși acești ani. Seneca a spus-o cel mai bine când a scris: „Viața este lungă dacă știi să o folosești”. Din nefericire, majoritatea oamenilor nu o fac – risipesc viața care le-a fost dată. Doar când este prea târziu, încearcă să compenseze acea risipă, sperând în zadar să pună mai mult timp pe ceas.

Folosește-o astăzi. Folosește fiecare zi. Fii mulțumit de ceea ce ți s-a dat.

Deplasare prin serie<< Ritmul continuăCe-ar trebui să știi până la final >>

Lasă un comentariu

O notă pentru vizitator

Acest site web are o Politica de confidențialitate în conformitate cu modificările aduse legislației Uniunii Europene privind protecția datelor, pentru toți membrii, la nivel global. De asemenea, am actualizat Politica noastră de confidențialitate pentru a vă oferi mai multe informații despre drepturile și responsabilitățile dvs. cu privire la confidențialitate și informațiile personale. Vă rugăm să citiți acest lucru pentru a examina actualizările despre cookie-urile pe care le folosim și ce informații colectăm pe site-ul nostru. Prin continuarea utilizării acestui site, sunteți de acord cu politica noastră de confidențialitate actualizată.

Confidențialitate

 
Scroll to Top