Despre datorie și circumstanțe

Filosofia ca medicină a sufletului

Acest articol e numărul 214 din totalul de 244 articole ale seriei Stoicism zilnic

Visits: 1

31 ianuarie

„Și îndrăgeşte acea activitate la care revii şi nu te întoarce la filosofie ca la un pedagog, ci, aşa cum bolnavii de ochi se întorc către burete şi ou, aşa cum altul <se întoarce> către o cataplasmă şi către o compresă.”

~ Marcus Aurelius – Meditații, 5.9

Cu cât suntem mai ocupați, cu atât lucrăm, învățăm și citim mai mult, cu atât ne putem devia. Intrăm într-un ritm. Facem bani, suntem creativi și suntem stimulați și ocupați. Se pare că totul merge bine. Dar ne depărtăm din ce în ce mai mult de filosofie.

În cele din urmă, această neglijare va contribui la o problemă – stresul se acumulează, mintea noastră devine tulbure, uităm ce este important – și asta va duce la un anumit fel de rănire. Când se întâmplă acest lucru, este important să frânăm – să lăsăm deoparte tot impulsul și momentul. Revino la regimul și practicile despre care știm că sunt înrădăcinate în claritate, judecată bună, principii bune și sănătate bună.

Stoicismul este conceput pentru a fi un medicament pentru suflet. Ne scutește de vulnerabilitățile vieții moderne. Ne restabilește vigoarea de care avem nevoie pentru a prospera în viață. Verifică-l astăzi și lasă-l să-și producă efectele.

Deplasare prin serie<< Nu trebuie să rămâi mereu în prim-planPentru omul călit >>

Lasă un comentariu

 
Scroll to Top