Despre datorie și circumstanțe

Iată, acum ca întotdeauna

Acest articol e numărul 142 din totalul de 244 articole ale seriei Stoicism zilnic

Views: 1

Despre datorie și circumstanțe
20 noiembrie

„Cine a văzut lucrurile de acum a văzut tot ceea ce a fost din veşnicie şi ceea ce va fi în viitor la nesfârşit; căci toate lucrurile au aceeaşi origine şi aceeaşi specie.”

~ Marcus Aurelius – Meditații, 6.37

Evenimentele care se vor întâmpla astăzi sunt aceleași cu lucrurile care s-au întâmplat întotdeauna. Oameni care trăiesc și mor, animale care trăiesc și mor, nori care se rostogolesc și se rostogolesc, aer inspirat și expirat, așa cum a fost de eoni. Acest moment chiar acum, pentru a-l parafraza pe Emerson, este un citat al momentelor care au venit înainte și vor veni și după.

Această idee nu este exprimată nicăieri mai frumos decât în ​​imnul creștinismului Gloria Patri. „Așa cum a fost la început, și acum, și întotdeauna, și în vecii vecilor.” Acest gând nu trebuie să fie deprimant sau înălțător. Este doar un fapt. Cu toate acestea, poate avea un efect calmant, de centrare. Nu trebuie să te entuziasmezi, nu trebuie să aștepți bolduri și ace. Dacă nu ai văzut asta înainte, altcineva a văzut-o. Asta poate fi o ușurare.

Deplasare prin serie<< Maxime de la trei înțelepțiO dată este de ajuns, o dată este pentru totdeauna >>

Lasă un comentariu

 
Scroll to Top