Începuturi…

Începuturi…

Views: 9

Mi-a plăcut mult o schiță de pe sketchplanation ce simbolizează un citat din Reid Hoffman care ar fi spus cam așa:

Pornirea unei afaceri este ca un salt de pe o stâncă și asamblarea planorului în cădere.

Și n-ar trebui să uităm că asta spunea co-fondatorul LinkedIn, nu chiar oricine… De fapt, viața însăși e un start-up…

Iar dacă tentația de a deveni creator de cursuri, de fapt autor online, îți face cu ochiul, dar crezi că nu ești pregătit pentru asta, reține un adevăr: indiferent când vei începe, la început, vei fi tot… începător! Așa că, așteptarea nu merită…

Vorbeam mai serile trecute cu cineva apropiat, dar plecat de mulți ani pe alt continent și încercând să-i prezint acest proiect, mi s-a clarificat un alt argument în încercarea de a-i convinge pe oameni să devină mentori: în viață, vine o vreme în care, după ce ai acumulat destule cunoștințe, fie ele profesionale sau nu, realizezi că odată cu retragerea din viața activă, ca să nu vorbim despre  ≪marea plecare≫, tot ce-ai învățat, tot ce-ai experimentat, practic totul se va pierde. Iar experiența personală a fiecăruia dintre noi e unică, așa cum fiecare suntem unicate. De ce? Pentru că personalitățile individuale s-au format sub influența diverselor lecturi, emoții, stări, împrejurări, și o mulțime de alte și alte variabile (interne și externe fiecăruia dintre noi)… Și fiecare dintre aceste variabile a contribuit mai mult sau mai puțin la experiențe de viață unice, la percepții și cunoștințe diferite, de la un individ la altul.

Nu e păcat ca experiența, cunoștințele și abilitățile tale să se piardă? Fă din cunoștințele și abilitățile tale o experiență frumoasă de învățare pentru alții! Și, de ce nu, chiar și o sursă de venituri suplimentare… Hai alături de noi:

Lasă un comentariu

 
Scroll to Top