Independența de o anume locație

Independența de o anume locație

Views: 4

Să poți lucra de oriunde

„Lucrez de oriunde, oricând. Fusul orar și locul nu sunt relevante. Toate lucrurile pe care le dețin încap într-un singur rucsac, inclusiv laptopul”

Bernard Vukas (King of Excel)

A scrie cursuri online, practic a deveni autor online, este una din activitățile care, în mod normal, nu impun o legătură obligatorie cu un anume loc de pe Pământ. Poți face asta de oriunde ai o conexiune la Internet! Mai mult, poți călători (sigur, când nu e pandemie!), și poți lucra de oriunde… Astfel de oameni au căpătat chiar și un nume: „nomazi digitali”!

Desigur că e mai simplu ca abia după ce-ai pus pe picioare o astfel de afacere să-ți pui problema s-o iei la picior… Pentru că administrarea curentă ar trebui să fie mai simplă decât startul. Iată câteva recomandări utile:

Independența de locație presupune:

  • Să aloci suficient timp pregătirii. Să cunoști problemele legate de condițiile de viză și alte probleme administrative.
  • Pe cât posibil, să-ți păstrezi munca „în cloud”, utilizând servicii de tipul Google Docs sau Dropbox, pe care le poți accesa de oriunde, eliminând și riscul pierderii propriilor informații. În treacăt fie spus, dacă ești mentor pe platforma noastră, datele tale sunt păstrate la fel de bine ca și ale noastre.
  • Atenție la parolele folosite. Mai schimbă-le din când în când. 😆 
  • Dacă într-adevăr călătorești, atenție la echilibrul necesar între muncă și relaxare; să nu uităm că majoritatea oamenilor au slujbe obișnuite, călătorii făcând doar în concedii. De fapt, nu uita că munca îți permite să călătorești!

Nomazi digitali și antreprenori călători… Da, sună tentant. Dar, la bază stă totuși munca. Și pentru că noi am ales domeniul cursurilor online, îți oferim posibilitatea să te concentrezi strict pe conținut, eliminând probleme tehnice și administrative (prea mari)…

Iată un citat cu sfaturi utile, pentru a deveni, în calitate de autor online, propria ta editură, aici, pe platforma noastră:

Fii propriul editor!
Parcurge următorii pași pentru a intra într-o afacere de publicare structurată a informației, practic de a livra cunoaștere:
1. Găsește un subiect pentru care oamenii vor plăti ca să obțină informații. Te-ar ajuta dacă ai fi „expert” (sau pe-aproape!) în acel domeniu, dar dacă nu ești, e momentul să începi să faci cercetări.
2. Reține informațiile în una din cele trei posibilități:
– scrie-le;
– înregistrează materiale audio sau video;
– fă o combinație a primelor două.
3. Combină materialele într-un singur produs: e-book sau pachet digital așa cum ar fi un curs aici pe platforma noastră.
4. Creează o ofertă. Ce anume vinzi și de ce oamenii ar trebui să reacționeze.
5. Stabilește un preț bazat pe valoarea ofertei pe care o faci.
6. Platforma noastră va oferi o modalitatea de încasare a banilor.
7. Publici oferta și o promovăm împreună.
8. După parcurgerea călătoriei cursului împreună cu discipolii tăi, pe care-i iei din punctul A al cunoașterii și-i duci în punctul B, îți încasezi partea cuvenită din contravaloarea cursului. Astea-s detalii ce pot fi discutate și agreate după ce-ai devenit mentor pe platforma noastră.

Desigur, ca orice model de afacere, nu toate încercările de publicare independentă sunt un succes, astfel încât, atunci când vorbim de un curs online, principiul „dacă îl realizezi, discipolii vor apărea” devine de fapt „dacă îl realizezi, ei s-ar putea să apară”. Pentru fiecare curs online devenit succes, multe altele abia atrag câțiva discipoli. Pentru fiecare e-book ce a adus vânzări mari, multe altele s-au vândut în doar câteva exemplare.

Multe dintre eșecuri sunt legate de nerealiste așteptări. Aici nu ne punem problema îmbogățirii peste noapte, sau fără muncă! Aici vorbim de pasiune și valoare! Reluăm:

(Pasiune + Abilitate) → (Problemă + Piață) = Oportunitate

În cazul nomazilor digitali, cei ce vor să muncească de oriunde, mulți se concentrează mai mult pe partea de „oriunde” decât pe „a munci”. Dar din moment ce munca susține totul, pare o abordare greșită. În definitiv, legat de o astfel de afacere independentă, cel mai bun lucru este posibilitatea plecării. Dar asta nu înseamnă neapărat că și trebuie să pleci!

Și totuși! Fără îndoială, mii de oameni în lumea asta au creat afaceri de succes pe baza modelului „nomad digital”. De ce nu le-ai urma exemplul? Mai ales că aici, pe platforma noastră nu trebuie să-ți bați capul cu aspectele tehnice! Și mai ales că putem face echipă bună!

„Sunt multe drumuri care duc către independența de un anumit loc, dar businessul publicării de informații este extrem de profitabil. (Și există mai multe feluri de a publica informații: nu se rezumă totul la e-book-uri.)”

Chris Guillebeau – „Startup de 100$”

Lasă un comentariu

 
Scroll to Top