Views: 3
Ai întâlnit, desigur, cel puțin o persoană care și-a început un proiect. A lucrat la el o vreme, s-a agitat un pic, apoi a decis că „nu merită efortul”… Chiar dacă ideea în sine era excelentă.
Lipsea pasiunea!
Există oameni care-și explică renunțarea găsind tot felul de scuze. Dar adevărul e altul: e vorba de lipsa elementului esențial: pasiunea! Ideea lor nu e conectată cu inima. Pentru că a fi pasionat este, de fapt, esența succesului.
Da, poți simți o anumită teamă. Dar chestia asta e naturală, mai ales că are o altă însemnătate: prezența pasiunii! Cineva spunea: „dând frâu liber inimii și minții, vă deschideți în fața distracției, bucuriei și entuziasmului care vin odată cu crearea unui lucru nou”. Mai mult, clarificarea propriei intenții îi ajută pe alții să te-nțeleagă, oferindu-le ocazia de a te ajuta. Nu uita că-ți poți organiza cursul pe bază de ediții, îmbunătățindu-l de la o ediție la alta și învățând tu însuți din fiecare astfel de călătorie.
Oferind beneficii altora, vei primi de la ei poate mai mult decât te-ai aștepta.
Poate că detaliile cursului tău se pot modifica în timp, dar intenția proprie te va ghida, oferindu-ți și o bază emoțională pentru a continua.
Și, da, deși poate suna ușor, dar nu este. Când vorbești din inimă, devii vulnerabil. Vor exista cei ce te vor ataca, încercând să provoace frustrări și răni. Dar asta n-ar trebui să te afecteze. Pentru că, deși nu putem controla acțiunile celorlalți, ne putem controla propriile reacții.
Multe reacții negative se datorează faptului că societatea ne-a obișnuit să reacționăm pesimist la noile idei, mulți oameni căutând mai întâi defectele. Din fericire, funcție de situație, o critică se poate transforma în compliment, sau, mai important, în sugestii de îmbunătățire.
Evitarea propriei frustrări are la bază ascultarea: ascultă pe oricine, descoperă orice informație utilă. Nu judeca ideile, criticile sau gândurile celorlalți: doar ascultă și notează ce-ți spun. Răspunde-le, mulțumindu-le pentru sugestii. În ultimă instanță, tu decizi pe care să le iei în considerare și pe care nu.
De fapt, ascultarea celorlalți îi va face să se simtă parte a visului tău. Oamenii pe care-i asculți devin parte a echipei tale.
De făcut
- Probabil că ai deja un caiet (fizic sau virtual) în care-ți notezi date și informații utile pentru viitorul tău curs online. Pe o nouă pagină, pune ca titlu „Intenția mea interioară”, asta fiind „Inima tentativei de a deveni autor online”. Aici vei nota care-ți sunt interesele în plan personal. Ca exemplu, ele pot fi: a avea o micro-afacere; a câștiga bani suplimentar; a cunoaște oameni diferiți; a-i ajuta și pe alții să știe ce știi tu, etc.
- Discută intenția cu prietenii; ei te vor ajuta să-ți amintească faptul că ai început deja o călătorie.
- Fă o declarație cât mai scurtă, în una sau două propoziții a intenției interioare.
- Pe o nouă pagină a caietului, pune titlul „Intenția mea exterioară”, cu subtitlul „Cum aduce beneficii altora”. Spre exemplu, „Acest curs le va permite discipolilor mei să…”
Iată întrebări ce ajută la definirea intenției interioare:- Vreau să-i ajut pe alții: să râdă, să facă bani, să-i informez, să le transmit cum să…
- Discută cu prietenii despre intenția exterioară și notează-le sugestiile.
- Sintetizează-ți intenția exterioară în caiet, prin una, sau două propoziții.
- Fă o analiză a celor două intenții și întreabă-te dacă ele fac parte din sufletul și scopurile vieții tale. Dacă există pasiune, vei putea ajunge la final. Pasiunea va fi motorul care-ți va da energia necesară în momentele dificile.