Despre datorie și circumstanțe

Iubește arta smereniei

Acest articol e numărul 9 din totalul de 244 articole ale seriei Stoicism zilnic

Views: 1

Despre datorie și circumstanțe
10 iulie

„Micul meșteșug pe care l-ai învăţat iubeşte-l şi bazează-te pe el. Petrece-ţi restul vieţii ca un om care a încredinţat, cu tot sufletul, zeilor toate bunurile sale şi care nu
se face nici tiranul, nici sclavul altui om.”

~ Marcus Aurelius – Meditații, 4.31

Oprește-te la un club de comedie, de stand-up, în orice seară de weekend și este probabil să-i găsești pe cei mai mari și mai cunoscuți comedieni ai lumii acolo, practicându-și abilitățile pentru doar o mână de oameni.

E drept că acum e o perioadă mai dificilă, economic vorbind, dar în condiții normale, chiar și cei care poate ar fi realizați material, dacă ar fi întrebați: „De ce faci asta? De ce mai practici asta?”, răspunsul ar fi de obicei: „Pentru că mă pricep la asta. Pentru că îmi place. Pentru că vreau să mă perfecționez. Pentru că mă străduiesc să mă conectez cu publicul. Pentru că pur și simplu nu pot să nu o fac.

Nu este o corvoadă pentru ei să urce pe scenă la 1 dimineața. Este revigorant. Poate că nu e obligatoriu să o facă. Sunt liberi și aleg acest lucru.

Indiferent de smerenia artei pe care o practici: ești sigur că îți faci timp pentru asta? Îți place ceea ce faci suficient pentru a-i acorda timp? Poți avea încredere că, dacă depui efort, restul va decurge de la sine? Iubește-ți abilitățile, fii meșter..

Deplasare prin serie<< Regele filosofTu, ca start-up >>

Lasă un comentariu

 
Scroll to Top