Magia profilării unei idei…

Magia profilării unei idei…

Cuprins

Views: 2

Magia e-aproape

Când treci de la idee la fapte, magia e la un pas… Simplul act de a-ți nota ideea stabilește o legătură între tine și restul lumii, cea care, va începe să înțeleagă ce vrei să faci.

Stabilirea tematicii cursului

Viața înseamnă aventură. Dacă te-ai hotărât să-ncerci să transmiți și altora din cele știute de tine, din cele ce-ți plac, sau din ceea ce stăpânești, ai nevoie de un punct de plecare. Va fi o aventură pe cinste! Aici, pe platforma noastră poți găsi un loc favorabil dezvoltării ideilor tale, dacă îți privești ideile ca pe niște semințe ținute în palmă, care nu aveau unde crește… Până acum!

Prietenii tăi și-ar putea imagina ce-ar putea deveni sămânța, dar nimeni nu o va putea vedea înflorind dacă n-o plantezi într-un mediu prielnic. Asemenea seminței, ideea ta are nevoie de un mediu favorabil și de ajutorul celorlalți. Până la momentul lansării cursului tău, ideea va lua diverse forme, va fi modelată de propriile-ți cercetări și investigații, de sugestiile prietenoase și de alte informații obținute pe măsură ce avansezi în demersul de a deveni mentor.

Da, s-ar putea să întâlnești tentative de descurajare venite din diverse direcții. Unii pot reacționa negativ la ideea ta, pentru că n-au fost învățați să empatizeze în fața pasiunii. În general, societatea ne învață să fim preocupați de consecințe și mai puțin să ne susțină visurile și să le realizăm. Societății îi lipsește o metodă de recunoaștere, validare și implementare a pasiunii.

De făcut

  • Fă o scurtă descriere a ideii de curs. Nu pierde vremea cu căutarea unor cuvinte speciale. Doar notează ideea!
  • Definește problema căreia ideea ta îi găsește rezolvarea. Prin rezolvarea unei probleme, practic creezi o nevoie, un beneficiu, un motiv pentru care cineva ar vrea să te citească, sau chiar să cumpere.
  • Explică cum ți-a venit ideea. Spunându-le oamenilor cum ți-a venit ideea, îi implici în proces. Vei vedea că în pagina de prezentare a cursului tău e destul loc să faci asta…
  • Descrie cum punerea într-un curs online a ideii îți va influența/schimba viața. Explică cine ești (acum) și cine vei deveni prin procesul de elaborare al cursului

Un brainstorming

Nume: care potențiale denumiri reflectă ideea cursului?  
Public țintă: cine ar fi interesat să te citească, sau chiar să-ți cumpere cursul?  
Distribuție: unde ai putea publica? Sigur, există diverse variante. Noi îți sugerăm să nu ne eviți 😉
Promovare: Cum informezi oamenii despre cursul tău?

1. Distribuirea paginii de start a cursului pe rețelele de socializare este o variantă facilă.

2. Poți lua în considerare o reclamă plătită pe aceste rețele.

 
 

Lasă un comentariu

 
Scroll to Top