Despre datorie și circumstanțe

Nu te vinde prea ieftin

Acest articol e numărul 162 din totalul de 244 articole ale seriei Stoicism zilnic

Visits: 3

10 decembrie

„Eu spun, să nu-mi fure nimeni o singură zi care nu va duce la o rentabilitate completă a pierderii.”

~ Seneca – Pentru o minte liniștitită, 1.11b : : : : : : : : : : : :

Oamenii cheltuiesc mult mai mulți bani atunci când folosesc carduri de credit decât atunci când trebuie să scoată numerar real. Dacă v-ați întrebat vreodată de ce companiile de carduri de credit și băncile împing cardurile atât de agresiv, acesta este motivul. Cu cât ai mai multe carduri de credit, cu atât vei cheltui mai mult.

Tratăm zilele vieții noastre așa cum ne tratăm banii? Pentru că nu știm exact câte zile vom trăi și pentru că ne străduim din răsputeri să nu ne gândim la faptul că într-o zi vom muri, suntem destul de lejeri cu cât de liber ne petrecem timpul. Lăsăm oamenii și obligațiile să impună acel moment, doar rareori întrebându-ne: Ce primesc în schimb aici?

Maxima lui Seneca este echivalentul cu tăierea cardurilor de credit și trecerea la numerar. El vorbește despre realitatea din fiecare tranzacție: Îmi iau banii aici? Este acesta un schimb echitabil?

Deplasare prin serie<< Cheltuitori de timpDemnitate și bravură >>

Lasă un comentariu

O notă pentru vizitator

Acest site web are o Politica de confidențialitate în conformitate cu modificările aduse legislației Uniunii Europene privind protecția datelor, pentru toți membrii, la nivel global. De asemenea, am actualizat Politica noastră de confidențialitate pentru a vă oferi mai multe informații despre drepturile și responsabilitățile dvs. cu privire la confidențialitate și informațiile personale. Vă rugăm să citiți acest lucru pentru a examina actualizările despre cookie-urile pe care le folosim și ce informații colectăm pe site-ul nostru. Prin continuarea utilizării acestui site, sunteți de acord cu politica noastră de confidențialitate actualizată.

Confidențialitate

 
Scroll to Top