Volumul spațiului inelar

O valoare critică pentru prevenirea vibrațiilor în garnitura de foraj

Cuprins

Visits: 1

RPM critic

Mai ales când se folosește Top Drive-ul, e necesară cunoașterea valorii critice a RPM (Rotații Pe Minut) a garniturii de foraj, depășirea acesteia putând conduce la vibrații ce pot avea drept consecințe defecțiuni ale echipamentului…

Deși pentru obținerea unei valori critice a RPM care să prezinte un grad mai mare de precizie pot fi necesare simulări de înaltă tehnologie, uneori, mai ales în șantier, există soluții mai simple. Pentru a ne forma o idee despre valoarea estimată a RPM peste care apare riscul vibrațiilor, se poate folosi o formulă relativ simplă.

Formula de calcul ale RPM critic

\mathsf{RPM_{critic}=33.055 \times\dfrac{\sqrt{{D_e}^2+{d_i}^2}}{L^2}}

unde:

  • De → diametrul exterior al prăjinilor de foraj, în [in]
  • di → diametrul interior al prăjinilor de foraj, în [in]
  • L → lungimea unei prăjini de foraj, în [ft]

Formular de calcul

[CP_CALCULATED_FIELDS id=”27″ ]

Precizări

Se va reține faptul că rezultatul acestui calcul este DOAR o estimare a valorii critice a RPM, pentru a avea o idee despre această valoare. În situația în care compania dispune de aplicații specifice care pot lua în considerare o plajă mai mare de parametri, se recomandă folosirea respectivelor aplicații. Formula (și respectiv formularul) de mai sus se va folosi doar în cazul în care nu există altceva disponibil!

Lasă un comentariu

O notă pentru vizitator

Acest site web are o Politica de confidențialitate în conformitate cu modificările aduse legislației Uniunii Europene privind protecția datelor, pentru toți membrii, la nivel global. De asemenea, am actualizat Politica noastră de confidențialitate pentru a vă oferi mai multe informații despre drepturile și responsabilitățile dvs. cu privire la confidențialitate și informațiile personale. Vă rugăm să citiți acest lucru pentru a examina actualizările despre cookie-urile pe care le folosim și ce informații colectăm pe site-ul nostru. Prin continuarea utilizării acestui site, sunteți de acord cu politica noastră de confidențialitate actualizată.

Confidențialitate

 
Scroll to Top