Despre datorie și circumstanțe

Orice poate fi un avantaj

Acest articol e numărul 46 din totalul de 244 articole ale seriei Stoicism zilnic

Visits: 1

16 august

„După cum natura universului a oferit aproape ca pe un dar toate celelalte facultăţi fiecăreia dintre fiinţele raţionale, tot aşa de la ea am primit şi această capacitate: căci, în felul acesta, orice lucru care le iese în cale şi le împiedică, ea îl converteşte şi îl dispune în armonie cu destinul, făcându-l parte din ea însăşi, la fel orice fiinţă raţională poate să facă din orice obstacol o materie pentru sine însuşi şi să o folosească potrivit pentru vreun scop spre care îşi îndreaptă impulsul.”

~ Marcus Aurelius – Meditații, 8.35

Cu o înălțime de 1,60 m, Muggsy Bogues a fost cel mai mic jucător de baschet profesionist. De-a lungul carierei sale, a fost ridiculizat, subestimat și măsurat.

Dar Bogues a reușit transformându-și înălțimea în chiar ceea ce l-a făcut cunoscut la nivel național. Unii oameni au privit înălțimea lui ca pe un blestem, dar el a văzut-o ca pe o binecuvântare. El a identificat avantajele pe care le presupune. De fapt, pe teren, dimensiunile mici au multe avantaje: viteză și rapiditate, abilitatea de a fura mingea de la jucătorii încrezători (și semnificativ mai înalți), fără a vorbi despre faptul că jucătorii l-au subestimat.

Această abordare nu ar putea fi utilă în viața ta? Ce lucruri crezi că te-au împiedicat, dar care, de fapt, pot fi o sursă ascunsă de putere?

 

Deplasare prin serie<< Curtea supremă a propriei mințiOprește bucla aici >>

Lasă un comentariu

O notă pentru vizitator

Acest site web are o Politica de confidențialitate în conformitate cu modificările aduse legislației Uniunii Europene privind protecția datelor, pentru toți membrii, la nivel global. De asemenea, am actualizat Politica noastră de confidențialitate pentru a vă oferi mai multe informații despre drepturile și responsabilitățile dvs. cu privire la confidențialitate și informațiile personale. Vă rugăm să citiți acest lucru pentru a examina actualizările despre cookie-urile pe care le folosim și ce informații colectăm pe site-ul nostru. Prin continuarea utilizării acestui site, sunteți de acord cu politica noastră de confidențialitate actualizată.

Confidențialitate

 
Scroll to Top