Pasiune, hobby, profesie – oricare poate fi punct de pornire…

Pasiune, hobby, profesie – oricare poate fi punct de pornire…

Cuprins

Hits: 5

În esență, e vorba despre depășirea unor bariere… Oricare dintre noi, sau (hai să spunem totuși adevărul!) o mare parte dintre noi are o oarece pasiune, hobby sau poate (cei mai norocoși) o profesie/meserie pe care o face cu plăcere. Odată ce ai o pasiune, inevitabil te vei documenta, vei citi, vei urmări știri, vei acumula o serie de informații/abilități despre pasiunea ta. Practic, ajungi să te specializezi pe acel domeniu. Cu siguranță, n-ai să ajungi rapid numărul 1 în acel domeniu, dar cu cât te documentezi mai mult, cu atât vei deveni tot mai bun, urcând o scară ce duce spre culmile măiestriei în domeniul tău.

Ei și?

Sigur, e foarte bine. Cu trecerea timpului, vei deveni „o voce” pe subiectul respectiv. Poate chiar „o voce” respectată. Dar e suficient? Toată „averea” adunată în ani de documentare, toată cunoașterea ta se va destrăma și se va pierde-n vânt, la un moment dat… Nu-i păcat?

Oriunde ești pe scara măiestriei în domeniul tău, deși te uiți în sus, tinzând să ajungi cât mai sus, n-ar trebui să-i pierzi din vedere pe cei aflați pe treptele inferioare. Și ei se străduiesc să „urce”… Și dacă ai fi dispus, experiența ta le-ar fi cu siguranță utilă! Nu trebuie să-ți repete greșelile… Nu trebuie să meargă pe cărări despre care tu știi sigur că sunt doar niște fundături, tu ai verificat asta deja…

Ai putea să-i ajuți! Ai putea să-ți rupi din timpul tău și să le devii mentor! Ai putea deveni cunoscut pentru cursul tău, ai putea fi recomandat și căutat! Ai deveni Autor online.

Da, știm, nu e simplu… Dar noi, aici, îți rezolvăm cel puțin o problemă: cea legată de tehnologie, de platforma de lucru. Vom posta un articol dedicat modalității de scriere a unui curs pe platforma noastră. Putem discuta în detaliu despre CUM! Despre pașii ce trebuie parcurși, despre modul de folosire al editorului și chiar multe alte aspecte.

Un citat

Undeva, într-o carte scrisă cu multă pasiune de Romanus Wolter, se spune așa:

  • Aveți încredere în voi înșivă. Să știți că veți face alegerile potrivite pentru a vă transforma pasiunile în realitate. Convingerea influențează realitatea. Aveți încredere în voi înșivă, în ideea pe care o aveți și energia voastră îi va atrage pe alții care vă vor ajuta să reușiți.
  • Așterneți-vă ideea pe hârtie. În cazul în care citiți această carte, există probabil o idee în voi care așteaptă să se nască. Se află acolo când vă treziți dimineața și când mergeți seara la culcare. Se simte ca un prieten neastâmpărat. Luați cea mai apropiată bucată de hârtie, șervețel sau bucată de bilet, chitanță și notați. Ideea voastră este astfel născută și vie, pregătită pentru a se transforma într-o afacere de succes.
  • Acordați-vă timp. Alocați o anumită parte din fiecare săptămână în care singurul lucru pe care îl veți face este să lucrați la ideea voastră. Nimic nu vă va distrage atenția – acesta este timpul vostru special. Poate fi foarte puțin, ca de exemplu, o oră sau două pe săptămână. Dedicați-vă acestui timp și vă veți transforma visul în realitate.
  • Păstrați-vă mintea deschisă și aveți încredere în instinctele voastre. Acesta nu este momentul potrivit pentru a vă judeca pe voi sau pe alți oameni. Ascultați-i pe ceilalți și învățați de la ei.
  • Faceți o listă cu motivele pentru care nu puteți construi afacerea. Includeți tot ceea ce vă oprește din implementarea ideii pe o listă – de la „Nu sunt educat” până la „Nu am suficienți bani”.
  • Rupeți această listă. Trebuie să înțelegeți că nu este nimic pe acea listă care să vă oprească dacă sunteți dispuși să munciți din greu și să riscați. Puneți-vă pe roate afacerea visată vă va ajuta să treceți peste obstacolele pe care le întâlniți. Cu încredere, rupeți acea listă în cele mai mici bucățele cu putință și aruncați-le peste umărul vostru drept pentru a vă aduce noroc. Pe măsură ce faceți acest lucru, spuneți-vă: „Singura barieră care mă oprește de la îndeplinirea idealului sunt eu.”
  • Începând din această seară, faceți o listă cu De făcut în fiecare seară. Păstrați această listă într-o carte pentru a vă putea revedea realizările oricând simțiți nevoia. Dacă trebuie să contactați pe cineva, notați-vă numărul de telefon și adresa pe fiecare listă De făcut pentru pentru a nu fi nevoiți să le căutați mai târziu.
  • Începând de mâine, îndepliniți sarcinile de pe lista pe care ați întocmit-o. Structurați-vă lista punând la început sarcinile care vă afectează pe termen scurt afacerea. Câteva idei pentru a vă întocmi mai ușor lista cu ce trebuie făcut sunt:
    • rezolvați mai întâi sarcinile cele mai grele și iritante – vă eliberează mintea și timpul pentru a face alte lucruri (vor sta în mintea voastră iritându-vă oricum!);
    • tăiați sarcinile de pe listă pe măsură ce le îndepliniți;
    • sărbătoriți cu „felicitări” mentale; durează doar câteva secunde;
    • nu vă descurajați; țineți minte că este dificil să vă reanalizați visul și că voi faceți pași pozitivi în această direcție.
  • Respectați-vă cuvântul. Respectați-vă cuvântul față de voi înșivă și față de ceilalți, pentru că reputația voastră vă poate deschide uși sau vi le poate închide. Dacă spuneți că veți face ceva, faceți! Și dacă nu puteți face, nu promiteți.
  • Creați un spațiu de lucru. Pregătiți un spațiu confortabil unde vă puteți petrece timpul lucrând, chiar dacă este în bucătărie sau în subsol. Pe măsură ce timpul trece, veți strânge uneltele și informațiile de care aveți nevoie. Spațiul vostru poate cuprinde: o masă mare pentru a putea lucra având suficient loc (să sperăm), un computer, un scaun confortabil pe care să stați, spațiu de depozitare, un loc special pentru această carte, lumină bună, o linie de telefon separată, dedicată în întregime afacerii și un coș de gunoi mare.
  • Nu amânați. Începeți astăzi.

Precizări și îndemn

Citatul de mai sus se referea la crearea unei faceri oarecare. Noi, aici, vorbim despre una anume: cursuri online!

Și de aceea, ceea ce vă trebuie este o listă foarte scurtă:

  • o pasiune, un domeniu pe care-l cunoașteți bine;
  • dorința de a-i ajuta pe alții în acest domeniu;
  • o conexiune permanentă la Internet;
  • un PC/laptop;
  • un telefon (dacă e și „inteligent”, cu atât mai bine).

În plus, dacă vreți să mergeți înainte cu noi, ar mai trebui să vă înregistrați pe platforma noastră, ca mentor:

Lasă un comentariu