Views: 1
Iată că s-a-ntâmplat! Am schimbat gazda poveștilor de la subdomeniu, la domeniu! Adică am trecut de la subdomeniul https://citesc.deepdesign.ro, la domeniul https://deepdesign.ro! Lucrurile spuse/scrise acolo, pe subdomeniu, vor rămâne, cu câteva mici excepții, acolo! Aici, povestea va continua…
Sigur, mișcarea poate avea oarece consecințe, dar lucrurile ar trebui să se reașeze pe un făgaș normal…
Am renunțat la tentative de a crea o comunitate, cei interesați de conținutul acestei platforme vor veni, fie aici, fie pe canalul Citesc de pe YouTube.
Voi profita de această scurtă explicație pentru a vă spune și de ce e bine să citim…
TikTok permite videoclipuri de până la 10 minute, dar se spune că sondajele arată că aproape jumătate din utilizatorii săi sunt stresați de ceva mai lung de un minut. Un videoclip Instagram poate dura până la 90 de secunde, dar experții consideră că timpul ideal pentru a maximiza implicarea este mai puțin de 15 secunde. Twitter a dublat lungimea tweet-urilor în 2017 la 280 de caractere, dar lungimea tipică este mai degrabă de 33 de caractere.
Este ușor să fii absorbit de conținut scurt și senzațional. Dar dacă ne îngrijorează cumva faptul că acest lucru ne poate afecta capacitatea de concentrare, chiar ar trebui să fim îngrijorați. Există dovezi solide că atât de multe solicitări asupra atenției noastre ne fac mai stresați și că o nesfârșită comparație socială ne face să ne simțim mai rău cu noi înșine.
Pentru o sănătate mintală mai bună, este recomandată lectura unei cărți. S-a descoperit că lectura reduce stresul la fel de eficient ca yoga. Este prescrisă pentru depresie – un tratament cunoscut sub numele de biblioterapie.
Citirea cărților este, de asemenea, un indicator puternic al curiozității – o calitate apreciată azi de angajatori… Și nu este doar faptul că mințile curioase au mai multe șanse să citească din cauza setei de cunoaștere și înțelegere.
Unii încă mai consideră că lectura este specifică doar vârstelor școlare. Complet fals, în ziua de azi!
Sfaturi pentru a reveni la cărți
Dacă întâmpinați dificultăți în a vă dezlipi de telefon pentru o carte, iată un sfat simplu dovedit de știința comportamentală. Pentru a schimba comportamentul, ajută și la schimbarea mediului. Încercați următoarele:
- Purtați o carte cu dumneavoastră în orice moment, sau lăsați cărțile prin casă în locuri convenabile.
- Programați-vă timp de lectură în cursul zilei. 20 de minute sunt suficiente. Acest lucru întărește obiceiul și asigură imersiunea regulată în lumea cărții.
- Dacă nu vă place o carte, încercați alta. Nu forțați nota.
Vă veți simți mai bine și veți fi mai pregătit pentru un viitor angajator care, nu excludeți varianta, v-ar putea întreba ce cărți citiți…
Descoperă mai multe la Deep Design
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.