Despre datorie și circumstanțe

Protejează flacăra

Acest articol e numărul 3 din totalul de 244 articole ale seriei Stoicism zilnic

Visits: 1

4 iulie

„Protejează-ți propria bunătate în tot ceea ce faci și, în ceea ce privește orice altceva, ia ceea ce ți se oferă în măsura în care puteți face uz rezonabil al acestuia. Dacă nu, vei fi ghinionist, predispus la eșec, stânjenit și împiedicat.”

~ Epictet – Discursuri, 4.3.11

Bunătatea din tine este ca o mică flacără și tu ești păzitorul ei. Este treaba ta, astăzi și în orice zi, să te asiguri că are suficient combustibil, că nu este blocată și nu se stinge. Fiecare persoană are propria sa versiune a flăcării și este responsabilă pentru ea, la fel ca și tu. Dacă toate vor eșua, lumea va fi mult mai întunecată – asta este ceva ce nu controlezi. Dar atâta timp cât pâlpâie flacăra ta, va exista o lumină în lume…

Deplasare prin serie<< Transformă „trebuie să” în „accept să”Nimeni nu a spus c-ar fi ușor >>

Lasă un comentariu

O notă pentru vizitator

Acest site web are o Politica de confidențialitate în conformitate cu modificările aduse legislației Uniunii Europene privind protecția datelor, pentru toți membrii, la nivel global. De asemenea, am actualizat Politica noastră de confidențialitate pentru a vă oferi mai multe informații despre drepturile și responsabilitățile dvs. cu privire la confidențialitate și informațiile personale. Vă rugăm să citiți acest lucru pentru a examina actualizările despre cookie-urile pe care le folosim și ce informații colectăm pe site-ul nostru. Prin continuarea utilizării acestui site, sunteți de acord cu politica noastră de confidențialitate actualizată.

Confidențialitate

 
Scroll to Top