Un citat mobilizator

Un citat mobilizator

Hits: 1

Ce ne spune Denzel Washington despre eșec…

„Am descoperit că nimic nu are valoare în viață dacă nu riști. Nu o să găsești pasiune gândind mic, mulțumindu-te cu puțin.
Sunt sigur că în școli, încercând să alegi ce vei face cu viața ta, oamenii te-au sfătuit să ai tot timpul ceva sigur la care să te întorci, pe care sa te sprijini dar nu am înțeles niciodată acel concept, să am ceva pe care sa mă sprijin când cad, la care să ma întorc.
Dacă o sa mai eșuez, vreau să o fac privind înainte, în felul acesta măcar văd ce m-a doborât. Fără consistență nu veți termina niciodată nimic, așa că faceți ceea ce vă pasionează, riscați, nu vă fie frică să eșuați. Un test vechi de inteligență cerea să unești 9 puncte între ele fără să ridici pixul de pe hârtie, singura modalitate de a o face era să gândești liber, diferit (thinking outside the box). Nu vă fie frică să gândiți diferit, nu vă fie frică să visați la ceva măreț, nu vă fie frică să eșuați grav, dar amintiți-vă că visele fără țintă, sunt doar vise.
Thomas Edison a efectuat 1.000 de experimente nereușite pentru ca al 1.001-lea să iasă. Cazi înainte! Cu fiecare experiment eșuat, ești cu un pas mai aproape de succes.
Trebuie să vă asumați riscuri și sunt sigur că ați mai auzit asta până acum, dar vreau să vorbesc cu voi, de ce acest lucru este atât de important.
Veți eșua la un moment dat în viața voastră, acceptați, veți pierde, vă veți simți rău, o să vă faceți de râs, eșecul este inevitabil. Aveți curaj să tindeți spre succes, dar aveți curaj să eșuați?
În cariera mea am eșuat de foarte multe ori. Dar nu am renunțat. Nu m-am mulțumit să rămân pe loc. M-am pregătit din ce în ce mai mult pentru următoarea audiție și pentru următoarea și următoarea și m-am rugat și rugat și rugat dar am continuat să eșuez, dar nu a contat, pentru că este o vorbă veche care spune: dacă stai și aștepți lângă frizerie, mai devreme sau mai târziu o să capeți o freză nouă.
Aveți curaj să eșuați? Pentru că dacă nu eșuați înseamnă că nici măcar nu ați încercat să reușiți.
Ca să obțineți ceva ce nu ați avut trebuie să faceți ceva ce nu ați mai făcut!
Trebuie să ieșiți să dați vieții tot ce este mai bun din voi. Cea mai bună cale de a afla încotro să o apucați este eșecul. Viața nimănui nu va fi o cale netedă.
Pentru că a vă asuma riscuri este despre ceea ce știți că știți dar și despre ce nu știți, este despre a fi deschiși la oameni și la idei noi. Riscurile pe care vi le asumați, oamenii pe care îi întâlniți, oamenii pe care îi iubiți, credința pe care o aveți, acestea vă vor defini. Nu vă descurajați niciodată, nu rămâneți pe loc, dați tot ce aveți mai bun și atunci când veți cădea în viață, aduceți-vă aminte: cădeți privind înainte.”

Este un exemplu despre cum perseverența poate produce rezultate. Este o problemă de autenticitate personală și despre asumarea de a face fie alte lucruri, fie de a face lucrurile altfel… Platforma noastră îți oferă posibilitatea de a face (și) altceva în viață. Fii autor online. Ți-e teamă de eșec? Și dacă-l întâlnești, care-i problema? Practic, riscul nu există! Încearcă! Încearcă să-i inspiri pe alții!

Ne menținem îndemnul:

Lasă un comentariu