Un viitor mai mult decât posibil

Un viitor mai mult decât posibil

Hits: 11

Devine tot mai evident că lucrurile nu au cum continua pe baza vechilor paradigme, modele și cutume. Iată aici un citat din „Doru & Pera” (pe care i-am tot amintit în articole anterioare), entuziaștii care m-au ajutat și pe mine să văd altfel lucrurile:

Cum văd eu viitorul?

Educația adevărată va trebui plătită, profesorii și informația de calitate vor trebui plătite și nu va fi ieftin.

Vom avea o piață extrem de dinamică în care omul își alege profesorul, materiile și își dezvoltă abilități reale pentru o nouă societate care se naște chiar acum.

Lucrurile se schimba foarte rapid.

Vorbim de cerere și ofertă și piața se mișcă puternic în direcția cererii.

Oamenii vor să fie fericiți, să scape de suferință și vor (să obțină) abilități reale.

Oamenii vor bani, relații, sănătate, vocație și atâtea alte lucruri care contribuie real la calitatea vieții, la fericire și împlinire.

Oamenii nu mai sunt dispuși să stea până la 30 de ani într-un sistem și să aștepte un job, (un) statut sau guvernul să aibă grijă de ei.

Și oferta vine.

Există oameni, români, care trăiesc extraordinar de bine deja din acest model.

Nu va mai merge textul cu „trimite-l pe copil la școală ca să învețe să scrie și să citească”.

Din cauza că noua educație i-a învățat să facă bani și să fie independenți încă de la 25 de ani, acești oameni vor muta toate resursele și atenția pe orice, mai puțin vechiul sistem educațional.

Își vor învăța copilul să scrie și să citească plătind pentru asta pe cine vor dori ei, și apoi vor colabora împreună cu copilul pentru a descoperi calea ce i se potrivește în viață.

Vor alege materii și discipline potrivite, în funcție de talentele juniorului, care își va recupera timpul, sufletul și entuziasmul și creativitatea, pe care acum vechiul sistem le toacă sistematic.

Într-o singură generație, tot ce e mai bun ca resurse financiare, resursă umană, profesionalism, se va muta în noul sistem, susținut de cei mai competenți antreprenori și profesori pe care îi avem.

Și iarăși, se impune să revenim asupra noțiunii de curs experiențial, sau, așa cum îi spuneam noi la un moment dat, curs „practic”, iar acum am putea completa cu „ghidat de mentor”, pentru a crea o imagine mai completă.

Ceea ce numim „experiență” ne poate oferi un avantaj diferit față de ceilalți, atunci când participăm la activități, când „experimentăm” sau „facem”. Ni se oferă astfel o cunoaștere practică ce nu poate fi obținută prin simpla educație informativă.

Cu toții, putem afla totul despre apă, spre exemplu, despre proprietățile sale chimice și proprietățile fizice, dar nu vom putea să-i definim gustul decât dacă o gustăm. Similar, nu vom înțelege valoarea banilor și am continua să-i cheltuim ușor, până la momentul în care vine vremea să-i câștigăm.

Se poate spune totul despre un autoturism și despre funcționarea lui. Poți fi chiar inginer, dar există posibilitatea ca un utilizator al unui autoturism să știe mai multe decât tine despre acest autoturism, deoarece are o experiență de primă mână, o experiență directă cu privire la caracteristicilor mașinii, pe măsură ce o folosește zi de zi. Similar, poți spune totul despre o mașină și componentele acesteia, cum ar fi frânele, ambreiajul și accelerația, dar poți obține experiență reală doar atunci când o conduci singur. În concluzie, se poate spune că atât educația, cât și experiența sunt necesare pentru viață.

Fondatorul unui anume program (Future), vorbim aici despre Mădălina Hodorog, făcea următoarea afirmație:

Nevoile studenților sunt destul de clare, iar atunci când sunt întrebați cum ar dori să fie orele de la cursuri sau de la școală, de cele mai multe ori se regăsesc interactivitatea și pasiunea profesorului. Toate acestea se pot dezvolta prin educație experiențială unde accentul nu cade atât de mult pe informațiile furnizate de profesor, ci pe abilitatea studenților de a găsi răspunsurile.

Din nou, te întrebăm: n-ai vrea să intri în comunitatea noastră? Să devii mentor și să împărtășești și altora din abilitățile tale? Încercarea moarte n-are, mai ales că nu riști nimic. Dacă nu-ți place, pur și simplu renunți!

Iată formularul:

Lasă un comentariu